Puude hindamine inimlikumaks!

Taavi Haus,
1640 allkirja

Algatuse menetlus on lõppenud. Vaata menetlust.

Kutsun inimesi ülesse allkirjastama puude hindamise inimlikumaks muutmist. Üleskutse eesmärk on, et inimene ei peaks iga paari aasta tagant võitlema oma puude eest. Ebaõiglane on kuidas Sotsiaalkindlustusamet tühistab inimeste puudeid, nagu nad oleks "imeväel" tervenenud.

1. Algatuse menetlus Riigikogus on lõppenud

2. Arutelu Sotsiaalkomisjonis

Kutsutud
    • Sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna nõunik Nikita Panjuškin ja kriisireguleerimise- ja toimetulekujuht Häli Tarum
    • Terviseameti peadirektori asetäitja Ragnar Vaiknemets
  3. Arutelu Sotsiaalkomisjonis

• Sotsiaalministeeriumi esindajad: Brit Tammiste
    • sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna erivajaduste laste poliitika juht; Berit Rohtjärv
    • sotsiaalministeeriumi hoolekandeosakonna nõunik

Otsustati jätkata arutelu komisjonis.

4. Arutelu Sotsiaalkomisjonis

• kollektiivse pöördumise algataja esindaja Taavi Haus
    • Sotsiaalministeeriumi hoolekande osakonna nõunik Kadri Mets
    • Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi tööhõive osakonna nõunik Reine Hindrekus-Koppel
    • Sotsiaalkindlustusameti teenuste osakonna juhataja Leila Lahtvee ja Eesti Töötukassa juhatuse liige Sirlis Sõmer-Kull

Otsustati jätkata arutelu komisjonis.

5. Algatus menetlusse võetud

Algatus on edastatud menetlemiseks Sotsiaalkomisjon-ile.

6. Algatus jõudis Riigikokku

7. Algatus saadeti riigikokku

Kollektiivse pöördumise menetlusse võtmise otsustab Riigikogu juhatus 30 kalendripäeva jooksul.

8. Algatus kogus 1000 allkirja

9. Algatus kogus 100 allkirja

1. Vastuväide

Väga paljusid inimesi on sihilikult, tõrjumise ning süstemaatilise tagantkiusamise eesmärgil sildistatud "võimetuks" või koguni "täielikult võimetuks" - "ekspertide" ja "arvamusliidrite" poolt.

1. Hoiame omi, hoiame Eesti inimesi!

Ajal, mil osad meist elavad paremini kui iial enne on elatud, peavad nõrgemad meist iga mõne aasta tagant kinnitama et ime pole sündinud. Peavad tõestama, et jalutule pole vahepeal jalgu kasvanud või et pime pole nägijaks saanud. Väiksematest, ent tihti keerulisematest hädadest rääkimata. Nõrgemate bürokraatiahammasrataste vahele tõukamine ning nii nende kannatuste suurendamine ei ole inimlik ega demokraatlikule riigile kohane.

1. Kolmandad osapooled puude määramisest välja

Arsti ja patsiendi suhe on konfidetsiaalne ning kolmandal ilma igasuguse med.hariduseta osapoolel ei ole õigust sobrada patsiendi terviseandmetes ega määrata puuet. Eestis justkui kehtib Andmekaitseseadus, küsiks kellele? Jüri Ratas ja Tanel Kiik on Andmekaitseseadusest juba mitu korda üle astunud. Kes andis neile sellised volitused? Kui puude määrajal on arusaam, et inimesele kasvavad jäsemed teatud aja tagant tagasi või parandamatust haigusest on võimalik ilma igasuguse ravita või siis oskamatu raviga /arvestades praeguse aja med.teenust/terveks saada, siis on ikka midagi kahe kõrva vahel väga valesti. Sotsiaalministeerium kubiseb rumalustest ja rumalatest!

Olen lugenud läbi algatuse "Puude hindamine inimlikumaks!" ja avaldan toetust oma allkirjaga.