Mart Helme, astu tagasi!

Tiiu Soomer,
  4. Arhiveeritud
1039 allkirja

Algatuse menetlus on lõppenud. Vaata menetlust.

Sinu ajastu on möödas. Naised, töötegijad ja tavalised head inimesed ei pea kartma, mida sa veel nende kohta ütled. Ei ole normaalne, et haritud, edukad naised tunnevad hirmu Eesti ühiskonnas, sest üks minister annab igal võimalusel teada, et nad pole midagi väärt. Ei ole normaalne, et terve rahvas peab vabandama ministri sõnade pärast.

Ettepanek

Mart Helme peab tagasi astuma ministri kohalt. Kohe.

Põhjendus

Siseministeerium seisab selle eest, et iga Eesti elanik tunneks ennast siin turvaliselt. Siseministri sõnavõtud lõhuvad turvatunnet, solvavad naisi ning ettevõtlikke inimesi ning kahjustavad Eesti mainet. Mart Helme ei sobi Siseministeeriumi juhtima.
Tegelikult on Mart Helme teinud nii palju sobimatut, et igal Eesti inimesel on oma põhjus, miks see mees ei tohiks enam päevagi valitsusse kuuluda. Koalitsioon ei lase teda umbusaldada; rahvana peame oma esindajatele selgeks tegema, et on aeg julgus ja põhimõtted üles otsida ning nende järgi tegutseda.

Mart Helme peab lahkuma!

1. Kiri Riigikogult

PealkiriPÕSK edastamine - Kollektiivne pöördumine "Mart Helme, astu tagasi!"
    Saaja
    • Siseministeerium - Mart Helme
    • teadmiseks: Kollektiivse pöördumise kontaktisik
    • Rahvaalgatus.ee
  2. Algatuse menetlus Riigikogus on lõppenud

Otsustati edastada ettepanek pädevale institutsioonile seisukoha võtmiseks ja lahendamiseks.

3. Arutelu Põhiseaduskomisjonis

4. Arutelu Põhiseaduskomisjonis

Otsustati jätkata arutelu komisjonis.

5. Algatus menetlusse võetud

Algatus on edastatud menetlemiseks Põhiseaduskomisjon-ile.

6. Algatus jõudis Riigikokku

7. Algatus saadeti riigikokku

Kollektiivse pöördumise menetlusse võtmise otsustab Riigikogu juhatus 30 kalendripäeva jooksul.

8. Algatus kogus 1000 allkirja

9. Algatus kogus 100 allkirja

1. Hr

Helme koht ei ole ei riigikogus, ega ka mitte ministri kohal!

1. Eriti pärast seda kui ta avalikult nimetas puuetega inimesi ”väärakateks” - teemaks siis oli Sots.min kampaania

2. 1000 allkirja ja siis?

Kui 1000 allkirja riigikokku saadetakse mis saab edasi? Mis on protseduur, et see mõjutaks Mart Helme tagandamist?

1. Kaua veel

....Ei tõuse käsi alla kirjutama sellisele jurale. Reformistide vägitükid liiga värskelt meeles, sammuti isamaalaste viisamüümised. Kahjuks on kaabude erakond ainus, kes ka tavainimese peale mõtlevad. Vabandan, kui kellegi huvisi riivasin, t

1. "Kaabude erakond" kahjuks vaid õrritab lihtsaid inimesi lihtlausetega. Elu on komplitseeritum, nemad hüüavad hüüdlauseid, á la "naine, kes pole 29. eluaastaks sünnitanud, on kurjategija", "naistearstid on mõrvarid", "Eestil peab olema oma plaan B" ja nii edasi ja nii edasi. Naine võiks loomulikult saada sünnitada, aga millal just sõltub nii paljudest teguritest. Naistearstid aitavad vabaneda soovimatust lapsest - tõsi. Sama tõsi on see, et taolise otsuseni viib väga palju tegureid ning naistearstide abiga on võimalik väga suur jama mõistusepäraselt lahendada. "Eestil peab olema plaan B" - no tule taevas appi! Oma kaitsevõime on Eestil plaan A, mitte plaan B. Sellise hüüdlausega solvab siseminister praegu kõiki neid, kes mõistuse ja südamega on aastaid tegelenud sellega, et väikesel riigil oleks oma ja tõhus kaitsevõime, et meie ründamine Venemaa poolt oleks võimalikult ebamugav ja mõttetu - puhta sõjalise jõuga me vastu ei saa, meil pole selle jaoks raha - järelikult peame nutikad olema.

2. On olnud jah igasuguseid möödalaskimisi, kuid selliseid rumalusi, mida EKRE juhtide suust tuleb ei oleks osanud oodata. Rahandusminister ei oska arvutada, no mida veel? Siseminister peaministri ülesannetes ei võta vaevaks kriisi ajal kohale sõita. Siseminister otsib vist siiani süvariiki, ei tea, miks ei leia? jne.jne.

2. 😀

Püha Jumal mis tekst. Helme teeb jalgealuse nii tuliseks,et peab ikka kõike proovima. Braavo tõesti.

1. Kellel või kuidas teeb Helme jalgealuse tuliseks?

3. Ainult ämbrid.

Madis Karu oli ainuke asjalik inimene EKRE ministrite hulgas. Tema ainus süü oli,et tal oli oma arvamus.Nüüd sai ministriks mees, kes ei otsusta ise mitte midagi.Inimesena on ta tore, aga ministriks ei sobi kohe sugugi.

Olen lugenud läbi algatuse "Mart Helme, astu tagasi!" ja avaldan toetust oma allkirjaga.